Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Läge att byta tak?

Trädgård24  ⁄  Läge att byta tak?

När ett tak behöver bytas är svårt att säga eftersom det inte finns specifika regler för det. Att byta taket innan det läcker är däremot en god idé. Livslängden är olika beroende på vad det är för slags takmaterial och kan variera mellan allt från 

15 till 40 år. Det finns hus som inte har bytt tak på 60 år medan det finns hus som måste byta tak efter 10 år. För att taket ska hålla så länge som möjligt behöver du i alla fall underhålla det.

På Trädgård24 vet vi vad som krävs för att lägga ett tak av hög kvalitet som håller länge. Du kan enkelt kontakta oss via formuläret eller telefon för att ta reda på vad vi kan göra för just dig eftersom alla uppdrag är unika. Vi erbjuder dessutom möjligheten att titta på uppdraget på plats, vilket är helt kostnadsfritt så klart. Därefter får du en offert med pris över uppdraget. Du är även välkommen att kontakta oss för rådgivning eller frågor som du är osäker kring.

 

Olika material att välja mellan

Vid takläggning finns det en stor fråga att ta ställning till: vilket material är bäst att välja? Det klassiska materialet för takpannor är tegel som är ett starkt och tåligt naturmaterial. Tegel skadas inte av temperaturförändringar vilket är en fördel i vårt land där det kan skifta mycket. Det åldras dessutom naturligt och kan bli flera hundra år gammalt. Betong eller plåtbeklädnad är också vanliga vid takläggning.

Eftersom det finns olika material att välja mellan har vi några riktlinjer du kan gå efter:

  • Ditt nuvarande takmaterial
  • Vilket material taket ursprungligen har haft
  • Utformningen på huset
  • Din ekonomi

 

Innan renovering eller takläggning

En takbesiktning är en god idé innan du bestämmer dig för att lägga om taket helt. Då kan du lättare bestämma dig för vilka insatser som behövs för att ditt tak ska vara i så gott skick som möjligt. Du kan själv se över ditt tak ett par gånger om året för att få en indikation kring hur det mår och om det finns några skador. Det kallas för okulär takbesiktning. Här tittar du exempelvis på om takpannorna har rostat eller om det finns sprickor i pappen. För en mer utförlig takbesiktning kan du kontakta experter.

 

Takläggning – ett uppdrag för proffs

Takläggning är något vi rekommenderar att lämna över till proffsen på grund av de risker som finns. Det finns alltid en risk för att trilla ner eller skada sig, precis som det finns en risk att arbetet inte blir bra gjort. Taket är något som verkligen behövs i en bostad och då är det ingen bra idé att slarva med kvaliteten. För att din försäkring ska gälla är takläggning nästan tvunget att göras av proffs. Fyll gärna i formuläret för att veta mer om takläggning och hur vi kan skapa en perfekt lösning för dig.

Vad det kostar att få hjälp med takläggning beror helt och hållet på eftersom det finns många faktorer som påverkar. Priset baseras bland annat på hur lång tid uppdraget kommer ta, hur stort taket är, vilket material som du är intresserad av, hur många som ska utföra uppdraget och om du har rätt till rotavdrag eller inte. Takläggning är en av de tjänster som ger rätt till rotavdrag vilket innebär att du får 30 procent skatteavdrag på arbetskostnaden. Om du känner dig osäker kan du kontakta oss på Trädgård24, vi har koll på alla regler och avdrag.

Det bästa sättet att få reda på vad det kostar med takläggning är även att kontakta oss på Trädgård24. Vi ger alltid kostnadsfria offerter innan arbetet utförs. Ta gärna kontakt med oss via formuläret, e-post eller helt enkelt genom att ringa oss. Vi svarar så snabbt vi kan!