Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Piffa upp trädgården med stenläggning

Trädgård24  ⁄  Piffa upp trädgården med stenläggning

Det finns många olika sätt för att göra sin trädgård snyggare och mer tilltalande. Något som blir allt mer populärt är stenläggning, eller stensättning som det även kallas för. Det är inte endast ett sätt att lyfta trädgården på och skapa en snygg detalj utan det är även relativt underhållsfritt, perfekt för dig som inte vill tillbringa för mycket tid i trädgården! Stenläggning är alltså både vackert och funktionellt men det är inte det lättaste arbetet. Det krävs både god fysik och ett öga för detaljer för att skapa den form du vill ha. Vi på Trädgård24 är proffs på stenläggning och kan enkelt förvandla dina tankar till verklighet, ta gärna kontakt med oss för att få en kostnadsfri offert. Inget uppdrag är för svårt och vi hjälper dig med allt från enkla mönster till mer komplicerade.

Möjligheterna är många och stenläggning kan generellt göras hur du vill för att höja miljön i din trädgård och göra den mer trivsam. Stenläggning är något som kan utföras i stort sett varje utomhusmiljö. Skapa en inramning runt huset genom att lägga stenar, skapa gångar i trädgården eller gör en stenläggning i uppfarten. Endast fantasin sätter stopp för möjligheterna. Former och mönster väljer du helt själv för att skapa ett paradis som du trivs i.

 

Att arbeta med stenläggning

Det finns många olika vinklar och faktorer att ta hänsyn till vid stenläggning. Görs det inte på rätt sätt finns det risk för problem på längre sikt som exempelvis vattenavrinning eller att bärlager fallerar. Det krävs alltid eftertanke vid stenläggning för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Hur ska plattorna se ut? Hur mycket tyngd måste stenläggningen tåla? Vilket mönster ska stenläggningen ha? Vilket material är snyggast och mest användbart?

Stenen måste vara tillräckligt stabil för dess ändamål, exempelvis för tunga fordon eller om det endast ska hålla för gående personer. Det finns specifika stenar som är godkända för att köra på vilket är viktigt att ha i åtanke om du exempelvis är sugen på att fixa sten på uppfarten. Det brukar oftast stå vilken trafik som gäller för respektive sten.

Samtidigt som stenarna ska vara anpassade för rätt vikt så ska du samtidigt välja ett material som du tycker är snyggt och passar bra vid huset. Det finns ett enormt utbud av olika sorters stenar på marknaden så det är inga problem för dig att hitta den perfekta sorten. Stenarna finns till och med i flera olika färger om du känner för att sätta en färgklick i trädgården. Storlek är också en faktor du måste fundera över, ska de vara stora eller små? Vi ger dig gärna råd kring vad som hade passat till just ditt hus och din stenläggning.

 

En övergripande blick på processen

Stensättning är inget som sker exakt likadant vid varje uppdrag men det finns i alla fall en generell process. Först och främst ska stenarna väljas, det ska bestämmas var plattorna ska vara och hur mönstret ska se ut. Därefter skapas en stabil grund för stenarna att stå på vilket vanligtvis görs genom att gräva ner en bit i marken. Djupet bestäms av vilken belastning stenarna kommer bli utsatta för. För att skapa ett jämnt underlag används grus eller bergkross sen kommer sanden som sak hålla stenarna på plats. För att få en rak och plan yta är det oerhört viktigt att vara noggrann med markarbetet.

 

Lite tips inför stenläggningen

  • Om du inte är säker på vad du är ute efter kan du leta inspiration på nätet eller ta en promenad i grannskapet
  • Tänk utanför boxen! Att kombinera olika färger eller former kan skapa effektfulla mönster
  • Det är inte ett arbete som är giltigt för rotavdrag
  • Det krävs generellt inget bygglov för att lägga marksten men om det sker nära din tomtgräns kan du behöva kontrollera vad som gäller. Då är det din kommun du ska kontakta.
  • Kontakta oss på Trädgård24 för rådgivning eller en kostnadsfri offert, vi har lång erfarenhet av alla möjliga sorters trädgårdsarbete.

 

Alltid kostnadsfri offert

Vi förstår att det första steget många gånger är att ta reda på vad jobbet kostar. Vi kan därför åka ut och titta på din tomt kostnadsfritt och sedan skicka en offert. Du kan sedan i lugn och ro kika igenom offerten utan att du binder dig till något. Vi erbjuder professionella och utbildade anläggare som vet vad de sysslar med, allt för att ditt jobb ska bli precis som du önskar – och dessutom till marknadens bästa priser.