Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

 • Enkelt
 • Snabbt
 • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Bortforsling – vi hjälper dig!

Trädgård24  ⁄  Bortforsling – vi hjälper dig!

Det tillhör inte ovanligheterna att man har något typ av avfall på tomten som man vill få hjälp med att forsla bort. Det kan vara gamla trädrester som stubbar, ris, grenar, stammar, löv eller annat avfall. Det är viktigt att man håller marken och gräsmattan ren och fri från avfall så att den inte blir förstörd, ligger det för länge kan gräset ta skada och börja ruttna, marken kan även bli sumpig.

Oavsett om du har fällt träd och har överblivet trädavfall eller om du har höststädat trädgården och vill ha hjälp med bortforsling av löv och smågrenar kan vi hjälpa dig. Vi kan även hjälpa dig att forsla bort plankor, brädor, jord, grus och annat bråte som kan bli efter exempelvis ett bygge eller trädgårdsjobb.

 

Bortforsling med lastbil

I många fall åker man ut med en lastbil med kran när man kör bortforsling. Det smidiga med kran är att de kan sträcka sig väldigt långt och har en styrka som gör att de kan greppa om tungt avfall. Om det är mycket avfall såsom stammar, grova grenar och stubbar är lastbil med kran ett bra fordon att använda sig av.

Det finns också olika storlekar på lastbilens container och många företag använder sig av 30 kubik, vilket rymmer stora volymer avfall. Att åka ut med en större lastbil minskar också antalet körvändor och följaktligen även ditt pris.

 

Bortforsling med släp

I de fall där det är väldigt liten volym av avfall som ska forslas bort är det vissa gånger lättare att forsla bort med släp istället för lastbil. Antingen kan du som kund hyra släp själv och ombesörja bortforslingen, eller så hjälper vi dig gärna. Att åka ut med släp är lättare de gånger det exempelvis gäller grenar eller ris från småträd, stenar, grus, löv och andra lätta avfall.

 

Att tänka på innan vi kommer ut

Om du vill ha hjälp med att vi enbart åker ut och forslar bort avfall finns det några saker som är viktiga för dig att tänka på innan vi kommer ut och hämtar det.

 • Ordning och reda
  Om du har grenar och ris som du vill att vi hämtar är det viktigt att allting ligger i samma riktning och i snygga högar, och inte som ett plockepinn. Om allting ligger huller om buller kan inte kranen greppa trädavfallet och smidigt lägga över det i lastbilens container.

 

 • Sortera och blanda inte avfall
  Blanda inte olika typer av avfall utan se till att ha det sorterat var för sig. Löv för sig, jord för sig, kompost för sig plankor för sig osv. Detta för att allting inte går att tippa på samma avdelning utan måste delas upp väl på tippen samt kostar olika mycket i tippavgift. Detta kan göra skillnad i priset för dig som kund, så var noga med att du har sorterat allt avfall i egna högar.

 

 • Flytta fordon
  Det är jätteviktigt att du ser till att det inte står bilar eller andra fordon i vägen när vi kommer ut. En lastbil tar mycket plats så se därför till att ha flyttat bilar och fordon som kan komma att stå i vägen för lastbilen, så att det finns gott om utrymme att svänga och komma åt med kranen.

 

Trädgård24 forslar bort åt dig

Vi på Trädgård24 kan hjälpa dig med allt ovan. Oavsett om det är stora lass med bortforsling som kräver lastbil, eller lite mindre där det räcker med släp, löser vi det åt dig. Vi har flera lastbilschaufförer och vårt nätverk av partners gör att vi kan hjälpa dig med bortforsling oavsett vart du bor. Du kan alltid ringa, maila eller fylla i vårt formulär så hjälper vi dig direkt.