Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Vi röjer undan snön

Trädgård24  ⁄  Vi röjer undan snön

Det är många månader om året som är snöiga i vårt land, då är det extra viktigt att underhålla tomter och vägar för att undvika riskerna vid halka. Ett vanligt förekommande markarbete under vintertid är därför snöröjning- och skottning, vilket även inkluderar takskottning. Vi hjälper allt från privatpersoner som vill få undan snö från sin tomt eller från taken, till kommuner som vill ha hjälp med skottning på exempelvis allmänna gator och torg. Vi hjälper även till med halkbekämpning och sandning om det är något som önskas.

Det finns olika sätt att röja snö på och beroende på hur omfattande jobbet ifråga är finns det olika tillvägagångssätt. Givetvis kan du skotta snö på egen hand men många gånger är det ett tufft och slitigt jobb och kan vara skönt att slippa göra själv.

 

Tecken på att det är dags att börja röja

Ett tecken på att det är dags för dig att röja undan snön från taken är när fönster och dörrar blir svåra att öppna och även när det smäller och knarrar i huset. Det betyder att huset har för mycket tyngd på sig och då är det viktigt att röja undan så snart som möjligt. Dock är det inte bara tyngden som är ett problem av is och snö utan isen kan även spränga sönder material vilket i sin tur kan resultera i skador som vattenläckage. En meter istapp kan faktiskt väga ända upp till 20 kg och då orsaka allvarliga skador på personer eller föremål om den faller ner.

Tak som ibland har lite lutning, exempelvis carportar eller altantak, är extra känsliga för stora tyngder och kan under vinterhalvåret behöva extra stöttning innan takskottning skett.

Om du känner dig osäker på om det är dags att röja undan snö från din tomt eller ditt tak kan vi på Trädgård24 givetvis hjälpa dig att avgöra detta. Du kan alltid skicka in en bild på hur tomten ser ut eller ringa oss direkt, det är alltid bättre att det säkra före det osäkra än att chansa och riskera att en olycka sker.

 

Maskinell- och manuell snöröjning

Om det gäller större snöröjningar på exempelvis gator och vägar använder man vanligtvis lastbil, hjullastare, traktor, bil eller fyrhjuling utrustade med antingen snöplog eller snöslunga. Är det mindre röjningar på gång- och cykelvägar använder man oftare mindre hjullastare och traktorer eller redskapsbärare.

Givetvis kan vi även utföra manuell snöröjning för de lite mindre jobb där vi inte behöver hjälp av maskiner. Exempelvis gör man många gånger manuell snöröjning i trädgårdar och tomter eller inne på mindre gator i exempelvis ett bostadsområde.

 

Salt eller sand?

I samband med röjning och plogning är det vanligt att man saltar efteråt, detta för att minska halkrisken och därmed även olyckorna. I vissa fall använder man även salt men då det inte är lika effektivt och sanden lättare försvinner är salt ett bättre alternativ. Om man sandar på en motorväg dröjer det inte mer än en halvtimme innan sanden är bortblåst av bilarna. Även om salt inte är det bästa mot miljön är det betydligt vänligare än den enorma mängd sand man hade behövt använda för att få samma effekt som av en mindre mängd salt.

 

Stort eller litet jobb spelar ingen roll

Som tidigare nämnt kan vi på Trädgård24 utföra alla typer av jobb som kan uppstå när snön har fallit. Tveka inte på att höra av dig om du vill att vi hjälper dig att skotta på din tomt eller ditt tak, eller om du jobbar inom kommun och behöver hjälp på allmänna platser. Vi jobbar över hela landet och tar oss an både stora som små jobb, vi hjälper helt enkelt till där det behövs!