Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Asfaltering

Trädgård24  ⁄  Asfaltering

Asfaltering är ett vanligt material för parkering och vägar men även på uppfarter. Du kanske själv har blivit intresserad av att asfaltera din uppfart, parkering eller något annat? Oavsett i vilket sammanhang du vill ha hjälp med asfaltering så finns vi på Trädgård24 tillgängliga. Vi har hjälpt både privatpersoner och företag med asfaltering på såväl större som mindre områden. Vi kommer alltid ut kostnadsfritt på plats för att titta på uppdraget och vad som ska göras, din enda uppgift är att fylla i formuläret eller kontakta oss via telefon.

Asfalt är ett relativt flexibelt material eftersom man kan asfaltera ovanpå redan befintlig yta om den behöver förbättras eller asfaltera en helt ny yta. Det är ingen uppgift som kan utföras av privatpersoner eftersom det krävs tunga fordon och en ordentlig asfaltsläggare.

Krossat sten och bindemedlet bitumen (en tung oljeprodukt) bildar asfalt, eller asfaltbetong som är en mer korrekt benämning. Den får olika egenskaper genom att variera stenmaterial, stenstorlek och bindemedel. För att kunna blanda bindemedlet med stenarna måste det värmas upp eftersom det är i fast form vid normala lufttemperaturer.

Det är skillnad på att asfaltera en helt ny väg och att reparera en asfalt som redan är lagd. Mindre lagningar av befintlig asfalt kan exempelvis göras med kall asfalt som istället härdar när den har lagts ut. Utan värmen blir det säkrare att arbeta men man måste fortfarande vara extremt försiktig. Trädgård24 har kompetent och erfaren personal som ser till att uppfylla dina önskemål och krav när det kommer till asfaltering. Vi har lång erfarenhet och kommer gärna ut på ett kostnadsfritt möte.

 

Pris för asfaltering

Asfaltering är ett stort uppdrag som generellt brukar innebära ett relativt högt pris. När man väl vet vad som ingår i priset brukar man däremot inte tycka att det låter konstigt. Först och främst behöver du avgöra om du vill ha hjälp med exakt allt inom asfaltering eftersom det krävs förarbete innan asfalteringen kan utföras: schaktning, markavskiljare och bärlager. För detta krävs andra/fler maskiner vilket i sin tur påverkar priset. Även dessa punkter är viktiga faktorer som påverkar priset för asfaltering:

  • Storlek på ytan som ska asfalteras.
  • Etableringsavgift.
  • Hur mycket förarbete som gjorts på marken som ska asfalteras.
  • Vilken kvalitet asfalten har och hur hög belastning den ska klara av.
  • Vilken typ av asfalt: vilket bindemedel, vilken stenkross. Denna punkt hänger även ihop med önskad kvalitet på asfalten.

Alla tar olika pris för asfaltering men du kan alltid be om en kostnadsfri offert! Fyll i formuläret så kan vi diskutera dina möjligheter och vad vi kan erbjuda just dig.

 

Vad är en etableringskostnad?

Etableringskostnad kallas även framkörningsavgift och är en avgift för den tiden det tar att transportera alla tunga fordon till platsen. När du ber om en offert är etableringskostnaden redan inräknad men den varierar beroende på hur många fordon som behöver användas. Generellt behövs det minst en lastbil med arm som lägger upp asfalt, en handvält och en ångvält.

Det finns däremot möjlighet att sänka etableringskostnaden. Du kan alltid prata ihop dig med grannar som också är intresserade av asfaltering för att sedan be asfaltläggarna planera arbetet så att det bara behövs betalas en etableringskostnad. Den kostnaden kan då delas mellan er grannar där asfalteringen ska utföras. Ta kontakt med oss på Trädgård24 för att veta mer.