Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Rama in tomten med en mur

Trädgård24  ⁄  Rama in tomten med en mur

Med enkla mått kan ditt hus och trädgård lyftas och att bygga mur är just en sådan sak. De är däremot inte endast snygga utan även praktiska eftersom de fyller en funktion. Vissa vill bygga mur för att skilja av tomten från vägar eller andra hus medan andra vill bygga mur för att jämna ut en lutande tomt. En mur kräver dessutom mindre jobb än en häck som måste ansas två gånger om året.

Att bygga mur är ett svårt och tungt arbete även om det är en av de detaljer som ger din trädgård en egen profil. Som tur är kan du kontakta oss på Trädgård24 för att diskutera hur vi kan hjälpa dig. Vi har byggt många olika sorters murar och ser till att du får den du önskar. Vi vet att kostnaden är den punkt som är viktigast för många och därför får du alltid en kostnadsfri offert. Vi kommer ut på plats för att diskutera arbetet och ger dig därefter en offert, det enda du behöver göra är att fylla i formuläret eller ringa in till oss.

Vilken mur du är intresserad av och syftet med muren är två faktorer som påverkar priset. Du behöver vara medveten om höjd, utseende och material eftersom det behövs innan muren byggs.

 

Rätt sten för att bygga din mur

En mur är ju en mur, men den går ändå att variera oändligt med hjälp av material och form. Det går att bygga mur i betong, blockstenar, l-stöd, gabioner eller lecablock. Generellt brukar man skilja på två olika typer av murar: kallmur och bruksmur. Det som skiljer dessa åt är att kallmuren ofta är lagd utan något bindemedel medan bruksmuren är murad.

Det är viktigt att materialvalet klarar av ändamålet. Om du är intresserad av att skapa terrassering för uppfart så måste muren klara av belastningen av fordonet. Du kan alltid rådfråga oss på Trädgård24 om du är osäker.

Lägre fristående murar har ökat i popularitet och vissa väljer att kombinera en mur med en häck om man vill ha lite insynsskydd. Muren kan byggas ut mot gatan medan häcken planteras på insidan. På Trädgård24 är vi flexibla med lösningarna och ser till att du får dina önskemål uppfyllda.

 

Tips inför att bygga mur

Du har nog redan tänkt igenom hur du vill ha din mur men det är alltid en fördel att ha det på papper. Vi har sammanställt en del viktiga punkter att tänka på innan byggandet av muren.

 

1. Planering!

Innan du sätter igång med att bygga mur är det viktigt med planeringen. Använd penna och papper och skapa en skiss. Rita upp muren på en tomtkarta med rätt måttangivelser tillsammans med de växter du vill plantera vid muren.

 

2. Välj material noga

Materialet ska inte bara vara snyggt och lätt att underhålla, det måste även vara anpassat till ändamålet. Ska muren vara vid en uppfart, runt huset eller i trädgården? Fundera över varför du vill bygga mur.

 

3. Underhåll av muren

En mur är inte helt och hållet underhållsfri. Om muren lämnas ifred kan det dyka upp smuts, alger och ogräs men det går att tvätta bort med vatten och ett anpassat tvättmedel. Högtryckstvätt funkar också bra. Hos oss på Trädgård24 får du rådgivning kring hur du ska hålla din mur så snygg som möjligt, så länge som möjligt. Fyll i formuläret eller ring in för att veta mer.