Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

 • Enkelt
 • Snabbt
 • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Planera trädgård

Trädgård24  ⁄  Planera trädgård

En trädgård är en plats att trivas i och en oas där man ska kunna slappna av. Byggs den upp rätt från början kan du räkna med att få den känsla du är ute efter, men utan planering kan det egentligen gå hur som helst. Att planera trädgård är viktigt för den som är intresserad av något mer än en gräsmatta på tomten. Ett sådant projekt kan kännas överväldigande men det finns alltid proffs att vända sig till. Du kan enkelt och snabbt hitta den experthjälp du behöver hos oss på Trädgård24, vi löser stora som små uppdrag i hela landet. Vi erbjuder dig en kostnadsfri offert så att du vet vad jobbet skulle kosta, detta gäller oavsett var i landet du bor.

 

Hur funkar det att planera trädgård?

Det här är inte en helt lätt uppgift eftersom det finns flera perspektiv att ta hänsyn till. Att planera trädgård är en hel process där det viktigaste målet är att skapa en trädgård där du trivs eftersom det är en viktig del av huset.

Första steget är alltid att gå igenom vad dina visioner är och vad du är ute efter. Vad ska trädgården användas till? Hur mycket tid vill du spendera med trädgårdsarbetet? Vad har du för budget? Det är viktigt att gå igenom alla olika små detaljer även om de kan verka oväsentliga. Du kanske åker på semester varje augusti, då är det en bra idé att välja växter som inte står i sin prakt just då.

Det är många frågor som behöver besvaras och om du känner dig förvirrad eller inte vet vart du ska börja kan Trädgård24 hjälpa dig med riktlinjer. Vi kan bland annat skicka ut någon av våra trädgårdsmästare för att titta på hur din trädgård ser ut i dagsläget och vad man kan förbättra samt göra om. Om du vill ha rådgivning eller svar på direkta frågor är du alltid välkommen att ringa eller maila oss, alternativt fylla i vårt kontaktformulär.

Vid planering av trädgård är det viktigt att ha tålamod eftersom det kan ta tid innan du ser slutresultatet. Att anlägga en helt ny trädgård kan ta ett par år och du kan i alla fall räkna med fem år. Men i slutet hoppas vi att det är värt det!

Under arbetet med att planera trädgård tar vi hänsyn till hur mycket tid du orkar spendera i din trädgård. Mycket av arbetet som behöver göras för att skapa ditt paradis är tungt och tidskrävande men vi försöker förenkla arbetet i den mån vi kan så att det även blir enklare för dig i slutänden.

Hur formgivningen ser ut i din trädgård kommer påverka tiden för skötselnivån. Du kan enkelt skära ner tiden du spenderar i din trädgård genom att exempelvis inte välja småsnuttar av gräsmatta som måste kantskäras och klippas regelbundet exempelvis.

 

Planering av trädgård utesluter inget

När du ska planera trädgård så kan du verkligen skapa den hur du vill. Här är några tips på vad du kan ha med.

 • Altan
 • Stengångar
 • Damm
 • Lekplats om du har barn
 • Snygg mur i sten
 • Odlingsplats där du kan odla potatis eller annat ätbart

 

Planera trädgård: Checklista

För att göra planeringen enklare har vi några frågor du kan fundera över:

 1. Hur stort är ditt trädgårdsintresse?
 2. Vad vill du ha i din trädgård?
 3. Vilken stil tycker du är snyggast?
 4. Vilka blommor och växter ska den innehålla?
 5. Vilka funktioner är viktiga att ha i trädgården?
 6. Under vilken tid på året behöver du trädgården mest?