Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Ta hjälp av en plattsättare

Trädgård24  ⁄  Ta hjälp av en plattsättare

Det finns många sätt att piffa upp trädgården på men för den som har slut på idéer vill vi rekommendera plattsättning. Det går att kombinera mönster, material och storlekar på ett kreativt sätt för att sätta sin egen prägel på trädgården. En stor fördel är dessutom att det är en relativt billig metod för att göra tomten mer attraktiv. Att lägga sten för att skapa en gång, uteplats eller aktivitetsyta är vanligt idag och ett uppdrag som vi på Trädgård24 utför ofta.

 

En plattsättare fixar enkelt uppdraget

Vi på Trädgård24 kan enkelt hjälpa dig med plattsättningen i din trädgård. Vi har erfarna plattsättare med ett öga för detaljer så att du ska känna dig så trygg som möjligt med att lämna över uppdraget. Hör av dig för att få en offert över vad plattsättningen hade kostat för dig, offerten är kostnadsfri! Vi kan även komma ut kostnadsfritt för att titta på uppdraget och bestämma pris därefter.

En plattsättare är en form av murare som sätter keramiska plattor eller plattor av natursten. Ofta tänker man på plattsättare som generellt arbetar inomhus med att sätta kakel eller klinker i väggar och golv. Plattsättare kan däremot även arbeta utomhus i trädgårdar med att sätta gångar eller uteplatser. Oavsett om det sker inomhus eller utomhus krävs det dock ett sinne för noggrannhet.

Eftersom stenar finns i oändliga variationer så finns det även möjlighet att variera de på oändligt många olika sätt. En duktig plattsättare behöver ha fantasi för att kunna skapa olika möjligheter och mönster.

 

Första steget för en plattsättare

Det första steget i varje uppdrag är att bestämma sig för var plattorna ska vara och hur de ska se ut. Du som kund bestämmer vilket material du vill ha och vilket mönster men plattsättaren finns alltid som stöd om du vill ha råd eller tips.

Att skapa personliga detaljer för din trädgård är enkelt med stensättning. Stenmur vid tomtgränsen, stensättning runt rabatterna eller en liten gång i gräsmattan? Våra plattsättare hjälper dig med olika typer av plattsättning. Vi tänker dessutom kreativt och ser till att du får en unik lösning som passar in i din trädgård och din vision.

 

Så går det till

När det är bestämt hur plattorna ska se ut och var de ska vara är det dags att förbereda för plattsättningen. För att skapa en stabil grund som plattorna kan stå på måste marken ofta grävas en bit. Hur djupt man måste gräva beror på hur mycket belastning plattorna kommer bli utsatta för. Är det blött på marken måste det oftast grävas djupare. Därefter skapas ett jämnt underlag genom att lägga grus eller bergkross, sen kommer sanden som ska hålla plattorna på plats.

Markarbetet är a och o vid plattsättning så att ytan blir rak och plan! Om markarbetet görs slarvigt kan plattorna röra på sig i både sid- och höjdled på grund av tjäle.

 

5 tips inför plattläggningen

  • Vet du inte hur du vill lägga stenarna? Leta inspiration i grannskapet.
  • Kombinera gärna olika nyanser eller färger för att skapa effektfulla mönster.
  • Du kan behöva bygglov om plattsättningen sker nära tomtgränsen, generellt krävs det däremot inget.
  • Plattsättning är inget giltigt rotavdrag!
  • Du kan alltid kontakta oss på Trädgård24 för rådgivning, eller en kostnadsfri offert!