Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

  • Enkelt
  • Snabbt
  • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Nu slipper du gräsklippningen

Trädgård24  ⁄  Nu slipper du gräsklippningen

Gräsklippning är en syssla som få uppskattar eller tycker är särskilt spännande, särskilt om gräsmattan är stor som en fotbollsplan. Men tyvärr är det ett måste för att få en trädgård som är välskött, snygg och mår bra. Så oavsett om man gillar att fixa i trädgården eller inte så är gräsklippning en trädgårdssyssla som måste tas hand om.

Tro det eller ej men gräsklippning kan faktiskt inte göras hur som helst. Det finns riktlinjer och rekommendationer för hur man ska göra för att gräset ska vara så grönt och välskött som möjligt. Det handlar exempelvis om hur kort man ska klippa det och vid vilken tidpunkt. Att vara medveten om dessa rekommendationer kommer ge dig den härliga gräsmatta du är ute efter. Vi på Trädgård24 är väl medvetna om vad som krävs för att sköta gräs och en hel trädgård, om du inte är så sugen på att fixa din gräsklippning själv kan du därför kontakta oss som är proffs. Vi ser till att du får en kostnadsfri offert innan jobbet utförs såklart. Från oss kan du få hjälp löpande eller endast en gång oavsett om det gäller en villaträdgård, större gräsmattor på skolor, för kommunen eller företag. Du är välkommen att ringa eller maila så hjälper vi dig direkt, om du fyller i vårt formulär här kontaktar vi dig inom 24 timmar och hjälper dig med det du önskar.

 

Vanliga misstag vid gräsklippning

Eftersom de allra flesta ser på gräsklippning som en syssla som bara ska bli undanstökad så är det inte konstigt att det inte blir optimalt alla gånger. Ett stort misstag är att klippa gräset så kort som möjligt bara för att slippa klippa det på ett tag. Det kommer istället resultera i en gräsmatta som riskerar att få problem med uttorkning och sjukdomar. Att det klipps kortare gör att den blir svagare och sämre, vilket gör att du måste ge den ännu mer uppmärksamhet. Helst ska den inte klippas mer än en tredjedel av grässtråets totala längd.

Gräsklippning ska göras regelbundet eftersom det är svårt att klippa en gräsmatta med högt gräs. Om gräsmattan tillåter det får du gärna klippa den vart fjärde dag så att den blir frodig och tät. Helst av allt ska det göras när gräset är torrt, även om det går att klippa när det är vått. Vått gräs tar lätt skada av gräsklipparen.

 

Olika gräsklippare

Gräsklippning handlar inte bara om att klippa gräset, det handlar även om att välja rätt gräsklippare som klarar jobbet. Generellt finns det 3 olika typer:

Gågräsklippare som antingen är hand- eller motordrivna. Den här passar bra om det inte är ett jättestort område som ska klippas.

Robotklippare är självgående och batteridrivna. Den klipper gräsmattan efter programmering och en så kallad begränsningskabel runt gräsmattan.

Åkgräsklippare passar bra för gräsmattor som är stora. De består av trädgårdstraktorer och frontriders.

 

Så fixar du din gräsklippning

  • Variera riktningen så blir gräsmattan jämnare
  • Överlag behöver gräsklippning ske oftare under våren och försommaren
  • Resten av sommaren krävs inte lika mycket jobb
  • Se till att inte klippa den för kort inför vintern
  • Städa gräsmattan från alltför tjocka lövhögar men lämna gärna kvar lite innan vintern
  • Klipp hör hemma på komposten, men lite kan lämnas kvar