Snabb Service!
Spar tid och pengar.

Välj trädgårdsarbete med hög kvalitet och service!

Trädgård24 är en unik tjänst som erbjuder allt från anläggning till skötsel. Med hela Sverige som vår arbetsplats kan vi uppfylla dina önskemål oavsett var du befinner dig, med 100% kvalitetsgranskade tjänster. Alltid snabba svar och hög service - endast det bästa för dig som kund!

 • Enkelt
 • Snabbt
 • Certifierade trädgårdsarbetare och arborister

Ogräsrensning på ett enkelt sätt

Trädgård24  ⁄  Ogräsrensning på ett enkelt sätt

Visst är det frustrerande att spendera tid på att göra trädgården vacker och sen behöva stå ut med allt ogräs som dyker upp i tid och otid? Ogräs finns i alla former i nästan alla planteringsytor så att förhindra deras uppkomst är inte det lättaste. Men du behöver inte ta hand om det själv utan du kan tryggt och enkelt lämna över ogräsrensningen till oss på Trädgård24 så ser vi till att du får den vackra trädgård du alltid har drömt om. Kontakta oss via formuläret eller telefon för att veta mer eller få en kostnadsfri offert. Vi kan dessutom komma ut på plats för att diskutera dina möjligheter, vilket också är kostnadsfritt så klart.

Det är inte helt enkelt med ogräsrensning för ett otränat öga och det finns en risk att andra växter blir skadade i processen. Därför vill vi först och främst reda ut vad ogräs faktiskt är och hur, samt varför det dyker upp hela tiden.

 

Definitionen av ogräs

En väldigt enkel beskrivning av ogräs är växter som dyker upp där vi inte önskar ha dem. Det kan vara på åkerfält, trädgårdsland, blomsterrabatter, trädgårdsgångar, gator och torg. En växt kan även automatiskt kännetecknas som ogräs eftersom den växer där vi inte vill att den ska växa. Maskros är ett klassiskt exempel på ogräs exempelvis. Ofta anses ogräs vara fult och förstöra. Din gräsmatta har inte lika stor motståndskraft mot sjukdomar om det finns ogräs som växer i den.

Även om det inte är vårt syfte att odla ogräs så kan de dyka upp ändå. Det kan ske på flera olika sätt, exempelvis:

 • Ogräsfrö som finns i gräsfröblandningen
 • Det finns redan i jorden som både frö och rötter
 • Det kan spridas med dressgodset
 • Maskiner och redskap kan sprida det
 • Djur kan sprida det, speciellt fåglar

Ogräs är envisare än vanliga växter och är inte lika krävande. De trivs i de flesta jordar och har lägre krav på näring och ljus. Problemet är att de konkurrerar med övriga växter i rabatten om vatten, ljus och utrymme. Därför måste de bort.

 

Ogräsrensning på olika sätt

Det finns olika sätt att utföra ogräsrensning på, men den som främst kommer upp i tankarna är förmodligen den manuella rensningen. Det är däremot inte bara tidskrävande utan också tröttsamt. Som tur är finns det fler metoder för ogräsrensning såsom flamning eller kemiska medel. Vid flamning är det viktigt att inte bränna bort ogräset utan bara hetta upp det så att cellerna i växten förstörs. på Trädgård24 väljer vi alltid den metod som är mest skonsam för just din trädgård.

Även om ogräs inte går att förhindra helt finns det metoder för att förebygga att de dyker upp. En markduk kan läggas under nyplantering eller stenläggning för att hålla det borta. Se till att rensa bort ogräs och jämna till ytan för bästa resultat.

 

4 bästa tipsen för ogräsrensning

 1. När det är fuktigt i marken är det enklare med ogräsrensning. Rötterna släpper lättare och det är lättare att luckra jorden.
 2. Se till att vara snabb, om ogräset har varit där ett tag är det svårare att rensa.
 3. Om du luckrar då och då i rabatten så hinner inte ogräset växa till sig.
 4. Lämna över arbetet till oss på Trädgård24! Fyll i formuläret så kommer vi ut kostnadsfritt och tittar på uppdraget innan du får ett pris. Du har alltså inget att förlora.